De terugreis Padova naar Basel
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
23 Juli 2010 | Zwitserland, Bazel
In de trein krijgen we van de conducteur te horen dat we hadden moeten reserveren voor onze fietsen. We hebben wel gereserveerde plaatsen gekregen voor ons zelf maar niet voor de fietsen. Dat is de aardige meneer achter het loket in Chiasso vergeten. Hij heeft ons alleen fietskaartjes verkocht naar Basel zonder daar de reservering bij te doen. Wij hebben geen idee wat we nu eigenlijk fout hebben gedaan, we hebben voor €140,00 kaartjes gekocht maar we krijgen nog een boete van twee maal 10 Zwitserse Franken omdat er niet voor de fietsen is gereserveerd en als er onderweg mensen met een fiets komen die wel hebben gereserveerd zullen we de trein moeten verlaten. Dit resulteert in een wat onrustige rit waarbij we op elk station kijken of er passagiers met een fiets op het perron staan. In de hele trein zijn slechts zes fietsplaatsen: drie vóór in de trein en drie achterin. Uiteindelijk stapt er één meneer in met een fiets op het laatste station voor Basel. Ik vraag hem of hij wel gereserveerd heeft voor zijn fiets. Ja, dat heeft hij en hij vertelt dat je alleen op het stuk Chiasso Basel voor je fiets moet reserveren, op alle andere trajecten is het in Zwitserland net zo geregeld als in Nederland.
In Basel zijn alle hotels waar we langs gaan vol. Op het grote plein bij het station, de ”Centralbahnplatz” is in het vier sterren hotel Euler nog één suite vrij die we voor € 175,00 krijgen in plaats van € 600,00 volgens de hotelmedewerker achter de balie. Onze laatste dag eindigen we in een enorme hotelsuite met grote zachte banken en stoelen, meerdere flatscreens, een enorme badkamer, balkon rondom, een groot bureau en een bed waar je in verdwaalt.