Duitsland van Neuburg naar Passau
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
18 Mei 2010 | Duitsland, Passau
De eerste plaats waar we overnachten aan de Donau is Neuburg. Het is dag 16 van onze reis en het weer is slecht, het regent en het is koud. Aan het einde van de dag wordt het droog en we besluiten op de plaatselijke camping van de roeivereniging te overnachten. Daar zit een gezelschap: vader en zoon met een stel vrienden die met hun racefietsen een tocht langs de Donau maken. Pa doet de camper en neemt alles mee, de barbecue, luie stoelen en natuurlijk niet te vergeten koud bier. De dag eindigt in de zon, we maken eten en drinken een biertje voor de tent.
’s Ochtends, om een uur of zeven, ik sta onder de douche, Yvonne komt haar bed uit, doet haar schoenen aan, kijkt over de tent en ziet iemand liggen bij de camper. Het blijkt de vader te zijn, hij ligt op zijn buik op het grintpaadje voor de camper. Hij is dood. Yvonne heeft de zoon en de andere mannen wakker gemaakt. Politie, ambulance, slachtofferhulp, een Nodartz en uiteindelijk de Kriminal Polizei. Waarschijnlijk heeft hij een hartaanval gehad toen hij ’s nachts naar de wc ging. Het heeft nog een tijd geduurd voor we konden vertrekken, al die tijd lag die dode man achter ons tentje. We hebben de zoon en zijn vrienden sterkte gewenst en zijn toch maar weer op pad gegaan. We hebben er nog dagen aan gedacht.
Verder langs de Donau, via Neustad, Regensburg en Deggendorf komen we zaterdag 22 mei in Passau aan. We zijn inmiddels 20 dagen en 1.300 km onderweg. Morgen is het Pinksteren en nemen we een rustdag. Bij Passau ligt een prachtige camping aan de Inn, je kunt er alleen met een tent staan, auto’s, campers en caravans kunnen er niet op. En na precies drie weken wordt het mooi weer en zitten we onder een blauwe hemel in het gras bij de rivier. Maandag gaan we verder. Als we vertrekken is het prachtig weer, de zon schijnt en we hebben wind mee.