De terugreis Ancona naar Chioggia Sotto Marina
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
21 Juli 2010 | Italië, Chioggia
Het is wel een leuke kustweg die via allerlei strandboulevards door de steden en dorpen langs de Adriatische Zee loopt. Dan weer over de SS16 en dan weer via winkelstraten of fietspaden die langs de kust zijn aangelegd. De hele kust vanaf Ancona via Rimini tot Lidi Di Volano over ruim tweehonderd kilometer is één lange rij met duizenden hotels. De laatste vijftig kilometer loopt over land, via Mesola, de Po delta en een enorme brug over de Po, dan Rosolina en vervolgens naar Chioggia, een echte badplaats met strandhotels, terrassen en boulevards.
We hebben genoeg van de Italiaanse campings aan de kust en nemen in Chioggia Soto Marina een hotel bij het strand. Hier overleggen we uitgebreid over het resterende deel van onze reis. Eigenlijk hebben we het wel gezien hier, naar Venetië hoeven we niet echt meer, dat hebben we in 2008 uitgebreid gezien en hebben toen een aantal dagen op het Lido Di Venetië gelogeerd. Daarbij zitten we nu midden in het hoogseizoen. Het oorspronkelijke plan was via de Italiaanse meren naar Como te fietsen en dan in Chiasso, net over de Zwitserse grens, de trein naar Basel en van daar uit met de trein naar huis.
We besluiten naar Padova te fietsen en daar de trein te nemen naar Chiasso. Dan naar Basel en daar kijken we wel hoe we met de trein terug kunnen. Na bijna 4.500 kilometer fietsen en drie maanden vinden we het wel genoeg. We gaan lekker naar huis.