Fietsen door Nederland
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
09 Juli 2020 | Nederland, Voorhout
Ik had voor deze zomer een fietsreis bedacht via Duitsland en de Baltische Staten naar Rusland. Eerst naar Peterhof de zomerresidentie van de Tsaren en daarna Sint Petersburg. De terugreis via Helsinki en van daar met de ferry naar Travemünde en daar weer op de fiets voor de laatste zeshonderd kilometer naar Huis. Een fietstocht langs historische steden met Sint Petersburg als apotheose. Maar om bekende redenen gaat dat dit jaar helaas niet door. Ook met het vliegtuig en de fiets naar verre oorden is dit jaar helaas geen goed idee en ik ben bang dat dat er deze winter ook niet in zit. We zijn voorzichtig en blijven, in ieder geval deze zomer in Nederland. Maar het fietshart klopt nog steeds dus dan nog maar een rondje Nederland. In een maand fietsen we door alle provincies, alleen Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen doen we deze keer niet aan. Het zuidelijkste punt is Roermond en Noordpolderzijl in Groningen het noordelijkste.
Ik heb in twintig steden en dorpen overnachtingen geboekt: Ridderkerk, Zaltbommel, Eindhoven, Roermond, Venray, Groesbeek, Dinxperlo, Enschede, Hardenberg, Emmen, Boertange, Delfzijl, Noordpolderzijl, Groningen, Drachten, Weidum, Noordwolde, Emmeloord, Lelystad en Muiderberg. Terwijl ik dit schrijf waait het hard en regent het, hopelijk is dat volgende week voorbij. Maar voor de zekerheid hebben we, omdat de oude versleten zijn en lekken, voor een prijs waar je met gemak een vliegticket voor koopt naar een ver en zonnig land toch maar nieuwe regenjacks gekocht. De fietsen zijn nagekeken, de tassen liggen klaar om gevuld te worden, de kranten zijn opgezegd. Het wachten is alleen nog op de uitslag van een coronatest. Een tennismaatje van Yvonne is verkouden geworden en moet zich laten testen. Hopelijk is de uitslag negatief. Als dat niet zo is zullen ook wij ons moeten laten testen en dan is het nog onzeker of we kunnen vertrekken.
09 Juli 2020 - 19:43
Piet En Garry De Haas:
Wat leuk dat de fietstochten weer gaan beginnen. We hadden niets anders verwacht. Wij zullen jullie weer volgen op de reis en genieten van jullie avonturen.
Henk en Yvonne, wij wensen jullie een hele fijne zonnige fietsvakantie toe. -
09 Juli 2020 - 19:53
Hans En Carlie:
....en we zeiden vorige week nog, nu de maatregelen weer wat soepeler worden, gauw afspraak maken met Henk/Yvonne. Stappen ze al weer op de fiets -
10 Juli 2020 - 00:05
Lia En Hans Laken:
Klinkt allemaal weer heel goed en gezellig, wij “wonen” deze zomer in Nijboers, 6 km van Drachten af. Als jullie in de buurt zijn, en aan een borrel toe zijn, van harte welkom. -
10 Juli 2020 - 12:18
Bram Schilperoord:
Hi Henk en Yvonne
Pech en jammer dat jullie je Russia-reis niet kunnen maken.
Als je maar op de fiets zit, dat is toch hoofdzaak! Hopelijk kom je niet
al teveel elektrisch aangedreven fietsers tegen, waar Nederland inmiddels
mee is vergeven, en waar je een bloedhekel aan hebt.
Ben benieuwd naar jouw kijk (vanaf de fiets) op het hedendaagse Nederland.
Met groet,
Bram -
10 Juli 2020 - 19:25
Marianne Aster:
Veel fietsplezier en hopenlijk is die test niet nodig.
10 Juli 2020 - 19:32
Trees:
Lieve Yvonne en Henk, Helaas dus geen verre reis voor jullie. Hopelijk wel volgend jaar. Nederland is ook mooi vanaf fietshoogte alleen speelt het weer vaak een grote rol, Nu maar hopen dat het tennismaatje van Yvonne niet positief wordt getest anders ben je verder van huis! Wens jullie zeker een mooie zonnige fijne fietsvakantie toe!!