Eiland hoppen in Maleisië
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
17 Maart 2018 | Maleisië, Butterworth
We brengen nog twee nachten door op Pak Bara Beach, het laatste resort direct aan het strand in Thailand. Woensdag fietsen we verder naar Satun. Vanaf Satun is het tien kilometer naar de Tammalang Pier waar de boot naar Langkawi Maleisië vertrekt. De fietsen worden op het dek vastgebonden en wij zakken af in het ijskoude binnenste van de ferry. We worden gegijzeld door een airconditioner die veel te hoog staat of te laag het is maar hoe je het uitlegt. Er blaast een poolwind over onze hoofden. Als we op de pier in Langkawi aankomen is het heerlijk om de buitenlucht van zo'n achtendertig graden binnen te stappen. Iedereen moet even opwarmen. We verblijven één nacht in het Adya Hotel op Langkawi. Het is de bedoeling dat we morgen naar Kuala Perlis op het vaste land van Maleisië varen en vandaar verder naar het zuiden fietsen. Je kunt echter ook met de boot naar Georgetown Penang doorvaren, een beetje eiland hoppen eigenlijk, en daar naar het vaste land oversteken. Vorige keer hebben we Penang overgeslagen, het is dus best aantrekkelijk daar nog een keer rond te kijken en vandaar door te fietsen. De volgende morgen zitten we dus op de boot naar Penang en drie uur later stappen we van boord in Georgetown op het eiland Penang. We besteden een dag op Penang en varen morgen ,zondag over naar Butterworth en fietsen vanaf daar verder langs de straat van Melaka naar het zuiden.
Het is toch weer even wennen reizen door een Islamitisch land. In de hotels is geen drank verkrijgbaar de eetzaal is gevuld met zwaar gesluierde vrouwen, veel sombere kleuren terwijl de mannen gekleed gaan in alle grote merken sportkleding in vrolijke kleuren. Maar bij de Chinese super- of minimarkt eigenaar zijn alle merken bier en whisky verkrijgbaar.
Het was een rustig fietsweekje en varen naar Langkawi en vandaar naar Georgetown Penang kost weinig inspanning. Het is wel leuk om zo een deel van de afstand te overbruggen. En een beetje rondkijken op Penang geeft ondanks de hitte toch een gevoel van vakantie. Want het is nog steeds heel erg warm, het koelt 's-avonds wel af en ook in de morgen is het goed te doen, maar gedurende de dag stijgt de temperatuur tot, voor ons ongekende hoogte. Hopelijk wordt het de komende tijd iets aangenamer. Maar ondanks de hitte gaat het fietsen goed. Morgen varen we over naar Butterworth en fietsen vandaar verder naar Parit Butan, wie kent het niet?
18 Maart 2018 - 17:11
Hans En Carlie:
Zo, we hebben eindelijk de laatste 3 verslagen kunnen lezen. Staan met caravan op camping in Val Cenis ( Frankrijk ) met wintersport. Het Is hier, maar blijkbaar nu ook in NL, een heel stuk kouder dan bij jullie. Een hele berg sneeuw; laatste jaren niet zo veel geweest hier ( plaatsje heet Lanslevillard ).
Wat een mooie en leuke reisverhalen weer van jullie !! Gelukkig dat het met Yvonne weer wat beter gaat. Die verrekte hellingen en de warmte erbij, ja dan gaat de mens "koken" !
18 Maart 2018 - 17:11
18 Maart 2018 - 17:10
18 Maart 2018 - 17:58
Ans De Kruijf :
Ongelooflijk na al die reizen en heel veel foto's, toch steeds weer nieuwe foto's en fantastisch verhalen. Fijne tijd nog -
19 Maart 2018 - 12:36
Yvonne.de.kruijf@icloud.com:
Ook voor jullie nog een mooie tijd te Val Cenis. Lieve groeten -
21 Maart 2018 - 11:06
Alex:
Urgent: wegens nieuwe bestrating van de Bonekruidstraat moet de auto bij de speelplaats binnen twee dagen weg. Kunnen jullie binnen die termijn iets regelen?
Ik lees met plezier jullie boeiende reisverhalen., Hg, Alex