Fietsen door Indonesie, Java 3
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
31 December 2012 | Indonesië, Jogjakarta
We krijgen bericht dat het pakje met de onderdelen voor Yvonne haar fiets in Yogyakarta is aangekomen en besluiten morgen met de trein naar Yogyakarta te gaan. Zo simpel gaat dat niet. De fietsen moeten apart als vracht worden verstuurd en gaan met de goederentrein die eigen tijden heeft. Wij gaan dan met de "Binis" trein. Een meisje dat bij haar ouders op bezoek is geweest en op de trein naar Yogyakarta zit te wachten waar ze studeert, helpt ons de nodige informatie te krijgen. Ze loopt met ons mee naar het bagagekantoor voor de fietsen en legt uit hoe het werkt met de treinen in Indonesie. Door de feestdagen loopt alles wat anders dan normaal, bij aankomst zou het bagagekantoor tot na nieuwjaarsdag gesloten zijn. Dat is dus niet handig want dan hebben we onze fietsen niet.
De vader van het meisje die haar samen met haar broertje wegbrengt, stelt voor een auto te huren, de prijs is ongeveer gelijk aan de reis per trein. Hij gaat informeren of er in deze drukke dagen nog een auto en een chauffeur beschikbaar is. Uiteindelijk spreken we voor morgenochtend acht uur af. We worden van het hotel opgehaald en naar Yogyakarta gebracht, een afstand van 280 kilometer.
We zoeken en vinden een hotel in Yogyakarta, boeken dat voor de komende drie dagen en gaan de stad in om een restaurant te zoeken. De volgende ochtend staat de vader al te wachten bij de ingang van het hotel om te controleren of alles gaat zoals is afgesproken. Er is druk contact tussen iedereen maar geen chauffeur en geen auto. Er wordt gebeld en een vriend van vader rijdt met een brommertje heen en weer, we weten niet waar naar toe. ik wordt gebeld door de dochter vanuit Yogyakarta die ons gerust stelt. De auto komt echt er moet alleen nog even naar de motor worden gekeken en olie en water bijgevuld. Om negen uur komt uiteindelijk de auto. De fietsen gaar er wel in maar dan kunnen wij er niet meer bij en er blijkt plotseling ook nog een bijrijder te zijn. Uiteindelijk wordt besloten dat de fietsen op het dak gaan, maar er is geen rek of imperiaal of iets dergelijks. Maakt niet uit ze worden zo op het metalen dak gelegd. Mijn metalen pedalen met spijkertjes trekken diepe krassen in de lak van de auto maar niemand schijnt er mee te zitten. Er moet nog touw worden gehaald om de fietsen op het dak vast te binden. Uiteindelijk vertrekken we om kwart voor tien voor wat een dollemansrit zou bliujken te worden van ruim negen uur. We komen in het donker aan in Yogyakarta en de chauffeur gaat op zoek naar het hotel. Yvonne heeft het helemaal gehad met de chauffeur en de bijrijder. Onderweg heeft ze beiden bijna letterlijk aangevallen en ze toegeschreeud dat er NORMAAL gereden moet worden. Hiernaa ging het iets rustiger met de nadruk op iets.
We hebben een prachtig hotel het diner is gisteren op ons balkon geserveerd. De volgende dag het pakje met fietsonderdelen opgehaald en een fietsenmaker opgezocht. Gezamelijk hebben we Yvonne haar fiets hersteld, alsof er niets is gebeurd. Bij een reisbureau kunnen we twee januari terugkomen zij kunnen ons helpen met een lokale sponsor wat noodzakelijk is om het visum te verlengen tot de negentig dagen die we totaal nodig hebben.
Morgen gaan we de stad bekijken en plannen maken wat we hier gaan bezichtigen. Nu eerst aan een Bintang biertje. Het leven lacht ons weer toe.
31 December 2012 - 11:55
Renate:
Wat een verhaal, ik zie alle dynamiek voor me. en wat een behulpzame mensen weer. voor die die het voor jullie regelen is niets te veel. echter het is en blijft Azie mbt de onverwachte verrassingen. maar Henk, ik wacht nog op de ontknoping van het verhaal van de Bromo, dat eindigde midden in een zin.
Jullie beiden een fijne jaarwisseling. Hier hebben we nog 12 uur te gaan, met de top 2000 worden klusjes gedaan...
Goede reis
renate -
31 December 2012 - 12:02
Renate:
Hoi,
Ben nog even naar het vorige bericht teruggegaan. Het staat er nu helemaal op?!
Wat een circus, keuze een: je doet mee of je laat het voor wat het is en laat de bezienswaardigheid ook voor wat ze is. Ze zijn wel volhoudend en onaangenaam opdringerig! Ze gaan tot het uiterste om geld te verdienen.
Groet Renate -
31 December 2012 - 13:19
Frans En Magda:
Lieve mensen,
Fijn dat jullie zulke lieve mensen ontmoeten het geeft toch steun en zij weten van wat en hoe.
Ik kan me Yvonne zo voorstellen!
Je wordt toch knettergek met de rij stijl van daar, je bent je leven niet meer zeker maar jullie kunnen er gelukkig nog over schrijven.
Het blijft een bizar land zo te lezen.
Fijn dat alle materialen zijn aangekomen en Yvonne weer normaal kan sturen, voelt toch wat saver.
Nu nog het visum en dan weer verder.
Voor jullie een heel goed gezond, gelukkig en zeker een gezellig 2013.
Lieve groetjes, Frans en Magda
31 December 2012 - 15:40
Mart Van Scheijen:
Hi Pedaalridders,
er gaat kennelijk geen dag op een normale manier voorbij gedurende jullie avontuurlijke reis. Als aardige afwisseling op het nodige ongemak, zijn er de ontmoetingen met lieve, hulpvaardige mensen. Ik blijf met grote belangstelling jullie reisverslagen volgen. Voor nu, wensen An en ik jullie een fijne jaarwisseling en nog vele mooie kilometers.
groetjes
Mart
01 Januari 2013 - 01:01
Trees Lascaris:
Poeh, ik denk dat zo'n bizarre tocht niet echt iets voor mij zou zijn! Ik zou de zenuwen hebben van al die brommers, toeterende auto's en bussen. Gelukkig zijn jullie met z'n 2-tjes en hebben ze misschien wat achting voor zo'n grote man als Henk; haha. Hier is het nieuwe jaar ook begonnen dus wens ik jullie vanuit een druilerig en winderig Nederland mijn allerbeste wensen voor een gezond, gelukkig en mooi 2013! Nog een voorspoedige en mooie reis!! -
01 Januari 2013 - 04:35
Tom:
Schreeuwen tegen mensen die je helpen, helpt niets. En zeereker niet in Indonesië....blojven lachen -
01 Januari 2013 - 13:11
Pieter Van Dee:
Mooi verhaal en herkenbaar. Toch een vraag hoe het mogelijk is een sponsor te krijgen en dan ter plaatse het visum te verlengen.
En......komen jullie in Oost-Java bezoek dan eens Sukamade (met de fiets helaas niet te doen).
Guesthouse Rumah Senang heeft een speciale back-packers lokatie.
Heel veel plezier.
Pieter -
01 Januari 2013 - 16:14
Bram En Afke:
De allerbeste wensen van ons uit een zonnig maar kil Voorhout. We genieten erg van al jullie fietsavonturen. We hopen voor Yvonne dat haar fiets super blijft en ze niet meer met plaatselijke chauffeurs hoeft mee te rijden. Heel veel plezier met jullie volgende tochten Bram en Afke -
01 Januari 2013 - 17:39
Hannek:
Hi lieverds,
Gelukkig nieuwjaar xxxx Han
02 Januari 2013 - 09:42
Louise (jaja, Dochter Van...):
Lieve Paps en Mams, Ik ben zojuist weer helemaal bij-gelezen en weer genoten van de avonturen! Wat een helden zijn jullie toch! Kussen uit het Haagse -
02 Januari 2013 - 16:57
Wil En Jan:
Ha die Henk en Yvonne,
Allereerst de beste wensen voor het nieuwe van ons.
Wat beleven jullie weer veel. Leuk om op de hoogte te blijven van jullie avonturen.
Groetjes van ons.