Myanmar 5
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
22 December 2011 | Myanmar, Naypyidaw
's Nachts gaat het bij mij helemaal mis. Enorme diarree. Eerst mezelf wassen onder de douche, die gelukkig wel warm is en daarna de kleren die ik aan had en vervolgens het beddengoed wassen, ik durf dit niet zo aan de baas van het guesthouse te laten zien. Om zes uur lig ik weer op bed maar slapen is er niet meer bij. Ik haal iedere keer net de WC als ik in de buurt blijf, dus op mijn bed blijven zitten met imodium en een dag langer in Popa blijven. De hele dag op bed doorgebracht, 's middags om vijf uur blijkt de darmvoorraad op te zijn. Aan het begin van de avond gaan we tocht maar wat eten. Met al mijn beroerdigheid blijkt Yvonne inmiddels aan de beterende hand. Biertje en eten gaan er weer redelijk vrolijk in. Ik houd het bij gekookte rijst met wat groente en soep met gekookte kip. Als het vannacht goed gaat, gaan we morgen naar Meiktila. Alleen dat ligt 120 km naar het oosten en er is geen andere plaats waar we kunnen overnachten.
We staan redelijk fris op, ontbijten buiten bij zonsopgang tussen de bergen en gaan op pad. We fietsen tot het plaatsje Kyaukpadaung 17 km oostelijk van Popa en proberen daar vervoer te vinden tot Meiktila. We vinden na wat vragen snel een busje, een open trucje waar heel veel mensen en spullen in gaan, die ons voor 2 x 6.000 Kyat naar Meiktila brengt. Wij zitten tegen de cabine aan, de fietsen staan bovenop, de tassen hangen vastgebonden tegen de zijkant. We worden door 23 vrouwen, twee kinderen en twee mannen gezelschap gehouden, bovenop het trucje zitten naast heel veel handel nog zeker 15 mannen. Henk en Yvonne in Myanmar!!!
22 December 2011 - 21:05
Meindert :
ik lees veel reisverhalen van anderen , maar dit verhaal is boeiend en blijft dat ook . vooral zo doorgaan met schrijven en ondertussen volg ik jullie op jullie hele reis via mn mail . misschien dat het voor mij ook wel ooit eens zover komt om daar te fietsen . veel plezier en succes op jullie reis . gr. uit hoogkarspel . -
22 December 2011 - 21:53
Piet En Garry:
Het reisverhaal leest als een spannend boek. Wij kunnen ons er echt iets bij voorstellen. Wij wensen jullie beterschap met de gezondheid.
Bij ons is het nog steeds niet echt winter. De rozen en de geraniums staan nog half in bloei.
Het heeft vorige week wel hard gewaaid.
Groetjes en veel fietsplezier toegwenst. -
25 December 2011 - 09:52
Han: