Driebergen
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
29 Juli 2017 | Nederland, Driebergen-Rijsenburg
De hotelkamer is design, een prachtige kamer na ruim 75 km fietsen door regen en heel veel wind. Een aardige mevrouw die ons incheckt en uitlegt waar we onze kamer op het landgoed kunnen vinden. De kamer is weliswaar design ontworpen door Charlotte Dumas maar we kunnen nergens iets ophangen. Naast het bad is een kleine kast met drie knaapjes, we hebben er twee nodig voor de natte jacks, maar waar hang je die op zodat ze kunnen drogen. Spiegelgladde wanden met helemaal niets, geen kapstok of haakje. Er is ook geen stoel alleen een bankje zonder leuning. Ik zet mijn nieuw aangeschafte Helinox sunset chair op. Dan maar geen design als we de vermoeide ledematen maar ergens tegenaan kunnen laten rusten. We eten in het dorp en drinken als we op het landgoed terug zijn nog een biertje op het terras voor dat we, nog steeds in de regen teruggaan naar ons design onderkomen.
We logeren op landgoed "De Horst" in Driebergen. Ik heb deze plek speciaal uitgekozen, ten eerste ligt Driebergen op de weg van Voorhout naar Millingen aan de Rijn, onze bestemming voor morgen en mijn vader is op het landgoed geboren. Gerrit de Kruijf 1 maart 1890. Lang geleden zijn we er met mijn zwager Harm en mijn vader nog wel eens uit nieuwsgierigheid naar toe gereden, maar verder dan het hek zijn we toen niet gekomen en nu kun je er logeren. Het huis is niet zo indrukwekkend als ik het in mijn hoofd had. Geen kasteel met torens en grote zalen. Je zou het een bescheiden buiten kunnen noemen met marmeren vloeren en eikenhouten lambriseringen. Morgenochtend ontbijten we in de eetzaal van het huis. Het restaurant waar we vanavond hebben gegeten ligt op de hoek van de Traaij een straat in Driebergen. Als kind hebben we hier gelogeerd bij ome Woud en tante Bets in het grote bed op de eerste verdieping. Ik vond het een beetje eng in het donker in dat grote bed. Maar tante Bets was aardig. We vonden het een hele onderneming logeren in Driebergen. Nu weet ik dat Driebergen 75 kilometer van Voorhout ligt en dat je er op een regenachtige zomerdag naar toe kunt fietsen.
29 Juli 2017 - 22:35
Ans De Kruijf :
We zijn er ook nog eens, heeeeel lang geleden met ome toon en tante fietje ,en de fam de kruijf in de auto van ome toon geweest. Yvonne ook weer blij, weer een stukje fam geschiedenis. Goeie reis verder. Xxx -
30 Juli 2017 - 20:32
Trees Lascaris:
Kregen jullie geen korting vanwege je familie verleden Henk? Hebben jullie wel eens gedacht om adressen in o.a. Nederland maar ook Duitsland, België, Frankrijk, op te zoeken via "Vrienden op de fiets"? Heb ik 5 jaar gedaan, dan wel door Nederland maar prima bevallen!
Groetjes aan Tante Bets :-)