Worms
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
10 Augustus 2017 | Duitsland, Worms
Het is warm, we kloppen aan bij hotel "Rheinischer Hof",de veel pratende hotelbaas leidt ons rond en vertelt over de prachtige kamers in zijn hotel. Maar wel allemaal minimaal op de tweede etage. Met ieder vijf tassen exclusief de stuurtas vind ik dat geen optie, maar Yvonne gaat toch kijken. Ik wacht beneden tot Yvonne terug is van de keuring der kamers als de baas mij meeneemt naar de witte villa naast het hotel. Hij heeft gezien dat ik moeilijk loop en stelt voor dat we een van de appartementen gebruiken in de villa dan hoeven we ook geen trappen te lopen en de fietsen komen tot de voordeur. Hij leidt mij naar een prachtig appartement met een wit lederen zitje in de woonkamer, een eethoek, volledig ingerichte keuken, mooie badkamer en een aparte slaapkamer. Zelfde prijs als de hotelkamer op de twee etage. We vinden het een feestelijke aanbieding die we dankbaar accepteren. Bij de bakker bestelt Yvonne een fles Rieslinger en ik een biertje. In ons deftige appartement maakt Yvonne een maaltijd uit de wonderbaarlijke etenstas, we drinken de Rieslinger, maken koffie en en gaan moe naar bed.
We worden door de regen gewekt. Het plenst! Na het ontbijt gaan we op pad. De regen houdt vandaag niet meer op. Met de veerboot steken we over naar de andere oever. Halverwege is het fietspad over een stuk van twintig kilometer afgesloten, we worden omgeleid. De omleiding is chaotisch, we rijden door nieuwbouwwijken en door wijnvelden en weer terug waar de omleiding begint. Uiteindelijk vinden we in de plensregen de juiste weg en drinken koffie en eten taart bij een plaatselijke bakker. Om halfvijf komen we eindelijk in Worms. We hebben bijna de hele dag over eenenvijftig kilometer gedaan en willen in deze natte bende geen camping. We vinden uiteindelijk onderdak in hotel Parkzicht even buiten het centrum van Worms.
Vandaag was de laatste dag langs de Rijn. De route ging van Millingen aan de Rijn, Orsoy / Rheinberg, Düsseldorf, Keulen, Bad Honnef, Koblenz, Boppard, Rüdesheim en Ginsheim naar Worms. Morgen verlaten we van de Rijn. Via de Neckar fietsen we naar Heidelberg. Ik heb net de weersverwachting gezien, het wordt de hele dag regen. Dus weer vele natte kilometers naar Heidelberg. We hebben een hotel besproken. Er is een leuke kleine camping die, toen we daar de laatste keer waren gedreven werd door een ouder echtpaar dat ook kookte en ontbijt maakte. Daar gaan we niet naar toe als het inderdaad wederom de hele dag regent.
De route gaat vanaf hier via het Odenwald een middelgebergte verder het land in naar het zuidoosten richting de Donau en Passau, maar daar zijn we nog niet. Met die gordelroos van mij schiet het ook niet erg op. Weliswaar verdwijnen na twee weken langzaam de uiterlijke kenmerken wat overigens gepaard gaat met een niet te harden jeuk, maar het blijkt ook nog een pijnlijke rot kwaal te zijn waar veel ibuprofen voor nodig is om dit te bestrijden. Dit geheel is niet bevordelijk voor de (fiets) conditie. Hopelijk ben ik er snel vanaf. Voor het gewicht is het wel goed, ik val kilo's af!
10 Augustus 2017 - 22:44
Renate:
Zo, dat weer zit niet echt mee! Worms is verder wel een stad, die een bezoek waard is. Beterschap met de gordelroos!
Groet Renate -
11 Augustus 2017 - 10:08
Funda Mujde:
Lieve Henk en Yvonne,
Daar heb ik nu een aantal keren doorheen gereden en nooit gefietst. Prachtige omgeving. Ik wens jou beterschap en sterkte en jullie beiden nog mooie droge fietsdagen.
Voor de verdwijnende kilo's en het fietsen benijd ik je/jullie wel :)
groet,
Funda
11 Augustus 2017 - 12:02
Neeltje De Haan:
Wat heerlijk om iedere dag te fietsen! Ik hoop dat jullie op mijn verjaardag terug zijn! Zonder gordel- ROOS...
11 Augustus 2017 - 21:06
Yvonne De Kruijf:
Dank voor alle wensen en aanmoedigingen. Enne tuurlijk zijn we op tijd terug Neel.