Zuidkust Centraal-Vietnam 1
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
26 Maart 2014 | Vietnam, Nha Trang
Vietnam schijnt een land zonder ondergoed te zijn. Of men zich er voor schaamt of dat je dat gewoon niet doet weten we niet, maar op alle waslijnen die we tot nu toe hebben gezien en dat zijn er heel wat, hebben we geen onderbroek gezien. Noch van mannen, vrouwen of kinderen. Terwijl blote billen, daar doet men niet moeilijk over. Op de lange stukken die we over weg nummer 1 fietsen komen we veel bussen en busjes tegen die een sanitaire stop maken. Dit gebeurt niet altijd bij een restaurant maar ook gewoon ergens langs de weg. Alle mannen lopen naar de ene kant van de weg en gaan ergen in het gras of tegen de wielen van de bus staan plassen, de vrouwen lopen een stukje de berm in, stropen zonder enige gene hun broek naar beneden en gaan zitten plassen. We hebben zo al veel blote Vietnamese damesbillen gezien.
We zijn in de stad "Van Gia" aangekomen, de laatste stop voor Nha Trang waar we een paar dagen willen blijven. Beetje uitrusten en lekker eten in een goed restaurant. We fietsen de laatste dagen door de bergen die hier tot ver in zee doorlopen. Het is hard werken, haarspeldbochten, af en toe flinke stijgingspercentages en een opgebroken weg. Maar bij elke bocht worden we getrakteerd op het volgende fantastische uitzicht. De bergen bestaan hier uit enorme granieten rotsblokken, daar tussendoor groeien palmen en varens. Het uitzicht op zee laat rotseilanden, stranden, witte zandduinen en een werkelijk azuur blauwe zee zien. Het is een prachtige omgeving om doorheen te fietsen. We staan vroeg op, ontbijten in het hotel of als dat niet kan een noedelsoepontbijt langs de weg en als lunch rijst met groente, ei, vlees of garnalen, afhankelijk wat de pot die dag schaft. De zon schijnt, we hebben hoofdzakelijk de straffe wind mee en het is warm. Niets te klagen, we gaan lekker.
Overigens de stad Quy Nhon waar we in mijn vorige verslag naar op weg waren hebben we keurig in één dag gefietst, vijfennegentig kilometer zon en heuvels. Moe maar voldaan aangekomen in een grote lege havenstad, brede boulevards maar nauwelijks mensen op straat: zondag aan de Vietnamese kust!
Morgen naar Nha Trang.
26 Maart 2014 - 12:59
Ilonka:
Hi mopjes,
Geniet nog steeds met jullie mee, wat een bikkels zijn jullie, stoer!!
Weet niet of ik had kunnen blijven zitten met die ratten.
Heerlijk dat het weer nu beter is, toch lekkerder fietsen.
Met de noedels etc plus je dagelijkse calorien verbranden, komen daar strx in Nederland 2 mooie atleten terug.
Enjoy
Dikke kus -
26 Maart 2014 - 19:52
Karel Aster:
Wij volgen weer met grloeiende oortjes, vooral de twee trucks die dan zo op je afkomen en dan daar ook nog eventjes een fotootje van maken. Veel lef hebben jullie wel, maar poko poko hoor! Safety first en better safe than sorry!! Goed dat jullie het maar weten. Verder geniet maar lekker door van Vietnam en die ratjes heb je overal hoor!!
Abraso, Karel & Marianne. -
27 Maart 2014 - 21:50
Frans En Magda:
Genieten van jullie verhaal en de prachtige onderweg foto's.
Liefs Frans en Magda