Fietsen van Hanoi naar Bangkok, Noord Vietnam 4
Door: Henk de Kruojf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
04 Maart 2014 | Vietnam, Diễn Châu
Elke middag als we ergens aankomen moeten de tassen, regenjack, -broek en fietsschoenen worden schoongemaakt. Door de voortdurende regen worden de zijkanten van de wegen waar wij op zijn aangewezen modderpoelen. Er ligt veel zand en troep op de weg. Het is al honderden kilometers blubber waar we doorheen fietsen. De weersverwachtingen die we kunnen vinden geven allemaal foutieve informatie. Vandaag zou de zon schijnen, maar we rijden in miezerregen en mist.
De laatste dagen fietsen we op weg nummer 1, die van zuid tot noord door heel Vietnam loopt. Fietsen op deze weg is niet bepaald een plezier, veel bussen en vrachtwagens die luid toeterend en zo hard mogelijk over de weg scheuren. Alles en iedereen maakt zeer veel lawaai, gewone claxons hoor je niet, de enen maakt nog meer herrie dan de ander. Je wordt in grote vaart gepasseerd wat elke keer een smerige natte douche oplevert. Binnen een uur zit je van je helm tot je schoenen onder de blubber. We zijn nog wel in Noord Vietnam maar vanaf de Chinese grens inmiddels al ruim vijfhonderd kilometer naar het zuiden gefietst en het is begin maart. Zoek op Google het klimaat in Vietnam op en je leest dat maart de ideale tijd is om Vietnam, ook het noorden, te bezoeken. Wij hebben er tot nu toe weinig van gemerkt. Morgen gaan we naar Dien Chau een plaats aan de Golf van Dien Chau. We hopen weer op beter weer.
04 Maart 2014 - 16:27
Frans:
Toen ik de eerste regels las dacht ik,toch elektrisch?
Maar later wist ik wel beter.
Het lijkt wel cycle cross waar jullie mee bezig zijn.
Bikkels ik hoop voor jullie op beter weer.
Succes en veel liefs,
Magda en Frans
04 Maart 2014 - 16:47
Mart En An Van Scheijen:
Hoi kanjers,
Het wordt nu toch echt wel eens tijd dat daar de zon gaat schijnen. Jullie zullen ondertussen wel mos op je rug hebben groeien. Wat vreselijk jammer want dit moet toch afbreuk doen aan het fietsplezier en de beleving van de omgeving. Je ziet dan maar weer dat de natuur niet volgens een spoorboekje gaat maar onvoorspelbaar is (alhoewel de NS dat ook is). Hopelijk komt er snel weersverbetering en wie weet smacht je dan naar water. (hoewel, een koud biertje?)
Sterkte en hou je haaks.
Mart -
05 Maart 2014 - 23:46
Piet En Garry:
Wat vervelend dat het steeds regent en alles zo nat en vol met modder komt te zitten. Maar eens moet de zon toch komen. Het is wel een gevaarlijke weg waar jullie op fietsen. Wij wensen jullie beter fietsweer toe.
Groeten,
Piet en Garry -
10 Maart 2014 - 00:36
Karel & Marianne Aster:
Weer veel respect voor jullie doorzettingsvermogen, maar gezien de prachtige foto's is het allemaal wel de moeite waard, heel bijzonder landschap en die Chinese tempels komen mij natuurlijk weer bekend voor. Onze vriend Hannes gaat Wientjes van VNO vervangen, het is nu dus echt gedaan met de Curacao plannen en hij zal zijn handen vol krijgen, ofschoon de laatste economische verwachtingen er voor Nederland de komende drie jaar beter uit gaan zien.
Zet'm op daar in Vietnam en China, heel veel fietsplezier, mooi zonnetje elke dag en een dikke zoen met een brasa, Karel & Marianne. -
27 Maart 2014 - 18:06
Bea Van Laatum:
sorry, maar ik was jullie even vergeten, en toen kwam ik ineens de kerstkaart tegen haha,
en vanaf nu ga ik jullie reis weer volgen.
Het is weer zeer indrukwekkend en ik neem mijn petje er voor af hoor.
een groet van Bea