Myanmar 8
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
28 December 2011 | Myanmar, Naypyidaw
We zijn op weg naar Pindaya een stadje waar een enorm klooster in de grotten in de bergen is gebouwd. De weg waar we op rijden is een combinatie geworden van asfalt en rode blubber. De weg is slecht, meer gaten en keien dan asfalt en het is koud. Het koelt hier in de bergen 's nachts flink af tot zo'n 4 tot 6 graden. Overdag warmt het dan door de zon snel weer op tot 24, 25 graden, alleen nu de zon weg is blijft het overdag ook koud. Het is een verlaten gebied waar we doorheen fietsen, af en toe passeert een bus of vrachtwagentje. De meeste hebben een open motor die voorop twee U-balken staat met een open uitlaat maken ze een enorme herrie en stoten zwarte roetwalmen uit.
Ondanks de inspanning het klimmen en de slechte weg worden we niet warm en komen koud aan. Yvonne is helemaal verkleumd, zelfs na een warme douche is het niet over en bibbert ze nog een uur door. We vinden een prachtig restaurant aan het meer waar het stadje Pindaya aan ligt. Idyllisch gelegen en met deftige bediening, alleen het dak lekt op zeker tien plaatsen, ze hebben er grote plastic bakken onder gezet, maar die zijn vol dus alles stroomt over de houten vloeren. We krijgen een plekje net op het droge en worden ook net niet nat van het rond spetterende water. Na het eten drinken we op de hotelkamer nog een biertje, drogen onze schoenen met de föhn die op de kamer ligt en gaan de derde nacht regen in.
Tot 1979 werd in Myanmar als overblijfsel van het koloniale Britse bewind links gereden. Tot dat de toenmalige bevelhebber en regeringschef Ne Win door een astrologe werd voorspeld dat hij een ongeluk zou krijgen op de linker weghelft en daaraan zou overlijden. Hij verordonneerde dat van de ene op de andere dag het verkeer rechts zou rijden. En zo geschiedde. Het stuur bij de meeste auto's zit nog wel steeds rechts.
29 December 2011 - 09:12
Han:
Hallo lieve mensen.
Een heel gelukig ,droog, diarreeeeeeeeeeloos ,fietsveilig, nieuw jaar.
knuffels han -
29 December 2011 - 09:43
Chris En Elly:
Hallo kanjers
We hadden al bewondering voor jullie, nou die is inmiddels behoorlijk uitgebreid.!!! Wat een moet hebben jullie en ook een compliment voor Henk met zijn geweldige schrijfstijl. Dat jij daar dan na zo'n dag nog moed voor op kan brengen . Geweldig !! Hopelijk is het weer nu beter geworden en zien jullie nog wat van de bergen .
Vanuit een winderig Voorhout wensen wij jullie een goede jaarwisseling met hopelijk een lekker biertje en de aller beste reis wensen voor het nieuwe jaar . Liefs Chris en Elly