De Wolkenpas Phu Loc
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
10 Januari 2010 | Vietnam, Phú Lộc
Na de Wolkenpas begint een toeristisch gebied met hotels en pretparken. We besluiten om nog een stuk door te fietsen naar Phu Loc. Dat hadden we beter niet kunnen doen want in Phu Loc is slechts één wat armoedig guesthouse waar we na wat zoeken en vragen door een cafébaas en zijn dochter naar toe worden gebracht. De prijs van de kamer wordt voor ons gevraagd en onder begeleiding van zeker drie mannen, de bazin en nog één of twee dames moeten eerst de fietsen binnen gezet en wordt de kamer getoond: een hok met TL-verlichting zonder ramen, twee bedden en een airco die het niet doet en een fan die wel werkt, een klein smerig badkamertje met een douche die op de tien centimeter tussen de WC en de wastafel hangt. Nadat we geïnstalleerd zijn en ons met het koude water hebben gewassen gaan we een biertje drinken bij de cafébaas die ons het guesthouse heeft gewezen en gebruiken daarna langs de weg, omringt door allemaal zorgzame dames, de avondmaaltijd: vlees van de barbecue, veel groente en noedels, een biertje er bij en thee voor totaal drie Euro en vijf cent voor twee personen. Morgen naar Hué.