Bangkok
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
31 Januari 2010 | Thailand, Bangkok
We hebben tijd zat en kunnen rustig aan doen. Ontbijten, tassen op de fiets en de laatste dertig kilometer naar de miljoenenstad. Bangkok heeft ruim 8 miljoen inwoners en de totale regio 15 miljoen. Het is zondag 31 januari en het is betrekkelijk rustig. We vinden zonder problemen onze weg en rijden met een triomfantelijk gevoel door Bangkok. Het Royal Orchid Sheraton is een prachtig hotel aan de rivier. De tassen worden naar onze kamer gebracht en twee portiers met witte handschoenen aan nemen met een buiging de fietsen van ons over. De riante kamer heeft ramen van het plafond tot de vloer en kijkt uit over de rivier. Vooral ’s avonds ziet het er spectaculair uit. Aan de achterzijde van het hotel, aan de rivier zijn de zwembaden. We doen de rest van de dag niet veel meer, we zitten aan het zwembad, drinken wat en eten ’s avonds op het terras van het hotel met uitzicht op de rivier. Witte wijn in een koeler erbij, we hebben het helemaal naar ons zin. Een prachtige plek om deze toch wel indrukwekkende reis af te sluiten.
De volgende dagen zijn we toeristen in Bangkok en ontdekken op onze fietsen deze enorme stad: bezoeken het grote paleis, het nationaal museum, de enorme vergulde liggende boeddha, maken tochtjes over de rivier, fietsen door Chinatown, maar rusten toch vooral uit in de luxe omgeving van het hotel, zwemmen in het zwembad, kijken uit over de rivier en genieten van de overdadige buffetten.