Op weg naar de bergen, Da Lat
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
29 December 2009 | Vietnam, Ðà Lạt
De stad is in en tegen de bergen aan gebouwd er loopt bijna geen straat recht. Het ziet er gezellig uit, overal restaurants en terrassen. Als we in de middag op een terras zitten zien we beneden ons onze Engelse vriend Tony de stad in komen fietsen. We praten nog wat. Op mijn vraag, waarom hij er nu pas is antwoord hij dat hij de met afstand de langzaamste fietser ter wereld is. We zouden hem hierna niet meer zien. Wel heeft hij in ons hotel zijn email-adres achtergelaten.
Vandaag gaan we met twee jongens van de easy riders achter op de motor Da Lat en omgeving bekijken. Groente- en bloementeelt, koffieplantages, zijden fabricage van cocon tot en met het weven van de stof en het stoken van rijstwijn bij een boer die ook varkens houdt. Verder zijn we door de omgeving getoerd, hebben een tempel bezocht en in Da Lat het zogenaamde creasy house dat is gebouwd door de dochter van een voormalige president. Het landschap rondom de stad is prachtig, watervallen, terrasbouw voor groenten met ingenieuze irrigatie systemen. Kortom een mooie dag, veel gezien en de jongens hebben uitgebreid over Vietnam verteld. In de middag heb ik nog even de weg verkend hoe de stad uit te komen, dan hoeven we morgen niet te zoeken.
Morgen dus richting kust. Daar hebben we twee dagen voor uitgetrokken, het is zo’n 150 kilometer vanaf Da Lat naar Phan Rang aan de Zuid-Chinese Zee, omdat de naam van de zee naar China verwijst noemen de Vietnamezen het de ”Bien Dong”, de Oostzee.