Van Phan Rang naar Nha Trang
Door: henkdekruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
04 Januari 2010 | Vietnam, Nha Trang
Morgen gaan we naar Nha Trang en dan gaan we ook maar eens het vervolg van onze reis bekijken. We willen een paar dagen in Nha Trang blijven de historische stad Hôi An bezoeken en de voormalige hoofdstad van het keizerrijk Vietnam Hué, vervolgens door Laos en weer terug naar Thailand. We zouden ook een stuk met de bus kunnen doen daar winnen we een paar dagen mee.
Nha Trang is de hoofdplaats van de provincie Khánh Hòa en telt ongeveer 520.000 inwoners De stad leeft van toerisme en visserij. Het grootste deel van de bevolking is boeddhistisch. In de stad staat de Thap Ba Cham Tempel, gewijd aan de Boeddhistische priester Ponagar en de Long Son Pagode met de prachtige 14 meter hoge witte Boeddha. Dit is deels een monument opgericht voor een aantal monniken die zichzelf verbrand hebben als protest tegen het Diem regime. De stad is echt prachtig gelegen met een vijf kilometer lange boulevard omzoomt door palmen langs een wit strand aan een azuur blauwe zee met aan de horizon bergen en witte rotsachtige eilandjes. Luxe strandtenten met restaurants en zwembaden. Een wijntje kost hier op het strand net zo veel als een nacht in een hotel of een complete maaltijd voor twee personen in de provincie.
We besluiten om een stuk met de bus te doen. We gaan morgenavond met de nachtbus van Nha Trang naar Hôi An, ongeveer 500 kilometer. Anders hebben we weinig tijd om interessante plaatsen in Vietnam en Laos te bezoeken. We kopen kaartjes voor de bus en betalen apart voor de fietsen. We worden morgenavond om 18:30 uur bij het hotel opgehaald. Tot die tijd zijn we toerist onder de toeristen bezoeken de stad, fietsen een stuk in de omgeving, vermaken ons aan het strand en eten heerlijk.