Acclimatiseren 2
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
05 December 2011 | Thailand, Bangkok
Het is een treurig gezicht, de mensen zitten al maanden letterlijk in het water. In deze streek is men arm, de meeste mensen wonen in kleine eenvoudige houten huisjes. De overheid heeft loopplanken gemaakt, maar daar achter in de huizen zit men op wat verhoogde vlonders. Alles ligt stil, winkels staan onder water, het rijden met een auto of scooter is hier nog steeds niet mogelijk. Alleen het leger verricht hand en span diensten, zij kunnen met hun vrachtwagens nog rijden en fungeren als bus en besteldienst. Maar de mensen blijven vriendelijk en zwaaien naar ons, steken hun duim op of klappen ons toe.
Uiteindelijk fietsen we 72 kilometer waarvan ruim 30 door het water. Om vijf uur hebben we een hotel gevonden in het noorden van Bangkok. Resort "Boon BanBali", niemand verstaat ons maar iedereen is vriendelijk. We eten wat, mijn kip met rijst is helaas bedorven en het andere gerecht is zo heet dat we niet proeven of ruiken of dit wel goed is.
Maandag 5 december, de verjaardag van Koning Buhmibol, we zijn niet ziek geworden en fietsen door de noordelijke delen van Bangkok, het is druk en erg warm. We vermaken ons de komende paar dagen wel. Woensdag 7 december hebben we met Hanneke afgesproken die heeft dan haar vrije dag in Bangkok. Ook wel weer leuk zo'n afspraak.
Ter gelegenheid van "Koninginnedag" is de entree van bezienswaardigheden en ook die van de dierentuin gratis. De dag wordt met vuurwerk afgesloten. Jammer, wij werden bij het Vimanmek paleis teruggestuurd, mochten er in onze fietskleding niet in. De volgende dag met lange broek en de "tempelblouse" van Yvonne in de zijtas toch nog het paleis bekeken.
05 December 2011 - 21:35
Wil Danes:
Ha die Yvonne en Henk,
Wat een avontuur. Ik ben benieuwd hoe het verder met jullie gaat. Wat een wateroverlast.
Ik hoop dat jullie toch kunnen genieten.
groetjes,
Wil -
06 December 2011 - 14:37
Bea Van Laatum:
toch nog vergeten een rubberbootje in de fietstassen te stoppen -
07 December 2011 - 10:50
Frans En Magda:
Wat een belevenis met al dat water.
Flauw om te vragen of jullie een zwemdiploma hebben.
Heel veel succes en plezier.
Vanuit een stormachtig Voorhout groetjes,
Frans en Magda -
07 December 2011 - 16:59
Jean Nederlof:
Hallo Yvonne en Henk,
We volgen met grote belangstelling jullie reis.
Wat een toestand met al dat water.
Probeer er toch nog wat van te maken. Jullie zijn wel wat gewend!
groeten,
Jean en Karin