Fietsen van Hanoi naar Bangkok, Noord Vietnam 1
Door: Henk de Kruijf
Blijf op de hoogte en volg Hendrik
21 Februari 2014 | Vietnam, Long Sơn (1)
We zijn vanmiddag in Long Son aangekomen, de hoofdstad van de gelijknamige provincie die grenst aan China. Het is even zoeken naar een hotel. Er is een festival in de stad en het weekend begint, de hotels zitten vol. Uiteindelijk vinden we een hotel in het centrum. Een keurig hotel en de kamer kan met de airconditioning verwarmd worden. Want dat is hard nodig. Het is koud en we hebben de hele dag in de regen gereden. Als we aankomen zitten we als een paar veldrijders onder de modder, schoenen en tassen moeten worden schoongemaakt en we hebben dringend behoefte aan een warme douche. Gisteren begon eindelijk de zon te schijnen en konden we na een vermoeiende bergtocht bij het hotel in de zon een biertje drinken. Maar toen we vanochtend vertrokken regende het weer en dat is niet meer opgehouden.
Ondanks het koude en natte weer fietsen we door een berglandschap dat tropisch aandoet met rijstvelden, bananenbomen en palmen. Ook leeft iedereen buiten alsof het dertig graden is. Het is een luxe als je binnen kunt eten waar niet alle ramen en deuren openstaan als die tenminste al in de gevel zitten. We hebben te weinig warme kleren bij ons, de afgelopen twee nachten hebben we in onze tochtige hotelkamer met al onze kleren aan geslapen. En 's ochtends eerst moed verzamelen voordat je onder de douche gaat. Morgen gaan we naar Dong Dang de Chinese grensstad en bepalen dan of we verder naar het Noordoosten gaan de bergen in of richting kust, de Golf van Tonkin. Het is afhankelijk van het weer. Het fietsen gaat wel lekker, weer even wennen aan de bergen maar de conditie is toch redelijk goed, althans het valt ons niet tegen.
23 Februari 2014 - 10:32
Louise:
Nou, paps en mams... lekkere helden van mij!
dat ziet er toch weer heel bijzonder uit. Hopelijk gaat snel de zon schijnen!
liefs en kussen uit een zonnig (sorry hoor) Haagje -
23 Februari 2014 - 17:12
Karel & Marianne Aster:
Nou Yvonne dat wordt dus een kruidentheetje (whiskey) extra voor het slapengaan, met die kou. De wegen daar, zien er overigens best wel redelijk uit. In ieder geval minder druk als in Indonesia. Jammer van die regen, smog en geur windje. Gaat nu zeker beter worden. Heel veel veilig fietsplezier gewenst en wij zien uit naar jullie volgend verslag.
Brasa's Karel & Marianne. -
23 Februari 2014 - 22:47
Piet En Garry:
Hallo Henk en Yvonne,
Zojuist het verslag van jullie eerste fietsweek in Vietnam gelezen en de foto's bekeken. Het is toch wel heel uniek wat jullie presteren. Wij wensen jullie wel wat beter weer toe, de zon gaat vast weer schijnen!
Groeten, Piet en Garry. -
24 Februari 2014 - 12:00
Ab En Marijke:
Na het lezen van jullie verslag heb ik Ab gevraagd de kachel hoger te zetten, zo koud had ik het. Ik neem aan dat jullie wel in jassen geïnvesteerd hebben die je later kan weggeven. Nou ik zou de kust maar opzoeken. Mocht te zon doorbreken neem dan maar een dagje vrij. Hier wil het niet winteren is maar liefst 12graden, niet goed voor de verkoop van jassen, dus kan er wel wat missen. Liefs van ons.